Sponsoren

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurneStrava_race.

Leden login

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
5
6
8
9
12
13
15
16
17
19
20
22
23
24
26
27
29
30
31
Welkom op de site van TC `t Verzetje Deurne.

[12-05-2019]Verslag B-groep.

Vandaag hadden de A – en B groep dezelfde tocht, vooraf route dor genomen waar knelpunten zaten. Maar voordat we vertrokken wilden Mario nog even de route van afgelopen zondag een paar punten doorspreken.Het mooie hiervan is dat het opbouwend is en daar iedereen weer even op geattendeerd wordt.

Het ging o.a. over te stevig doorfietsen met wind van voren en het passeren van groepen op  fietspaden.

De sterkere moeten toch rekening mee houden dat er altijd zwakkere zijn en dat je als één groep blijft fietsen. 

Na dit doorgesproken te hebben vertrok de A groep en enkele telen later de B groep.  De B groep met 2 dames en 9 heren begonnen met een rustig tempo aan de Dubroek tocht, een lengte van 88 km. Omdat het vandaag Moederdag is waren we wat later vertrokken met een kortere afstand. 

De tocht ging via Neerkant, Meijel naar Neer. We proberen altijd zo veel mogelijk o de dorpen heen te fietsen maar lukt niet altijd. Sommige dorpen zijn te mooi om er omheen te fietsen.

Door Neer om zo langs de Maas naar Hout-Blerick te gaan. 

Na 45 km een korte pauzen, met een mooi zicht op de Maas met op de achtergrond het plaatsje Tegelen. Daar aangekomen vertrok de A groep, die grapte met “we hebben geen tijd om met jullie te praten, we moeten verder”.

De naam van de tocht “Dubroek tocht” is herleid van natuurgebied Dubroek, 148 ha groot, dit ligt deels in een oud Maasbedding tussen Maasbree, Baarlo en Hout-Blerick.

Na de pauze was het iets harder werken, de wind was onze tegenstander. De sterkere mochten iets langer kopwerk doen. Waar nodig was pasten we ons tempo aan zodat we de vooraf gesproken woorden in acht konden houden.

Na 88 kilometer arriveerde we weer bij de Cratos. Met lekkere koffie erbij konden we weer nagenieten van een mooie geslaagde tocht.

Gedragscode ATB Gedragscode Race