Sponsoren

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurneStrava_race.

Leden login

Agenda

ma di wo do vr za zo
2
3
5
6
7
9
10
12
13
14
16
17
19
20
21
23
24
26
27
28
30
31
Welkom op de site van TC `t Verzetje Deurne. Wij zijn opzoek naar nieuwe leden.

[7-7-2019]Verslag B-groep.

Voor de B – groep stond vandaag de Wamberg tocht, een lengte van 103 km. Voordat we vertrokken enkele wijzingen door genomen, wat achteraf de route ten goede kwam.

Met 1 dame en 8 heren vertrokken we om 07.45 uur, de 10de persoon haalde we in net voor Elsendorp.

Voor de pauze hadden we toch regelmatig de wind als tegenstander, maar de groep was sterk en bleef mooi compact. Het doordraaien verliep als een treintje. 

Ter hoogte van Vorstenbosch lag de weg open en moesten dit, ongeveer 10 mtr, rustig passeren. Helaas pakte dit verkeerd uit bij Sjaak. Hij moest een manoeuvre maken waardoor hij ten val kwam net tegen een betonen blok.

Een schaafwond aan zijn linkerbeen hield hij eraan over, gelukkig kon hij de tocht voortzetten. 

Na 60 km onze welverdiende pauze, bij de Majorca Bar in Den Dungen. Het was nog rustig op het terras en de bediening was vlot. Enkele minuten later arriveerde de A – groep, die hadden inmiddels 73 km op de teller. 

Fietsclub Manders arriveerde met een grote groep, mooi in hun nieuw tenue. Inmiddels was het terras driekwart gevuld met Deurnes renners. Een mooie belevenis. 

Even later arriveerde drie renners uit Venhorst die nog wat kwijt wilde aan Toon, ze noemde hem de slootrenner. Enkele jaren geleden kwamen we ze tegen, hun van rechts en hadden voorrang.

Door de snelheid die wij hadden moest Toon uitwijken en fietsen zo de sloot in. 

Na de pauze lekker met de wind in de rug richting Deurne. Vanaf Den Dungen tot aan Beek en Donk bijna continu langs de Zuid Wiilemsvaart gefietst. Een mooie weg waar op vele stukken geen snelverkeer mag komen. 

Tegen 12.00 uur weer terug bij Cratoscentrum, dat mooi gevuld was met de drie groepen die vandaag weer op pad geweest zijn. Ook waren er een paar niet fietsers op de koffie gekomen, toch een mooi clubgevoel om even op de koffie te komen.

 

TC ’t Verzetje Deurne

TB

Gedragscode ATB Gedragscode Race