Sponsoren

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurneStrava_race.

Leden login

Agenda

ma di wo do vr za zo
2
3
5
6
7
9
10
12
13
14
16
17
19
20
21
23
24
26
27
28
30
31
Welkom op de site van TC `t Verzetje Deurne. Wij zijn opzoek naar nieuwe leden.

[14-7-2019]Verslag B-groep.

Voor vertrek nog even de Rat – A – Route van vorige week doornemen, de gefietste tochten waren goed beoordeeld. Toch een lid wilde zijn ongenoegen even kwijt over de snelheid, hij vondst ongeacht of je wel of niet de wind van achteren hebt dat er niet harder gefietst mag worden dan 32 km/h. Dit alleen al om de veiligheid.

Een discussie kwam hierdoor op gang en dat de meningen hierover verdeeld waren, snelheid zal altijd een hekelpunt  blijven. Iedereen vond het belangrijk dat veiligheid alsook  dat de groep compact blijft fietsen en dat iedereen het tempo aan kan houden.

Het mooie van onze vereniging is dat ieder  voor zijn mening mag uitkomen en ter discussie kan brengen. Als een lid zoiets ter discussie brengt wordt er vaker beter geluisterd en aangenomen. 

Iets later dan normaal vertrokken we met 10 personen voor de Altweerterheide tocht, een lengte va 100 km.  Ieder goed geluisterd te hebben vertrokken we met een rustig tempo en al kwebbelend  fietsen we richting het Limburgse land.

Helaas voor Jan kwam er na een dikke 37 km, ten zuiden van Leveroij,  een einde aan zijn tocht. Spontaan brak er een spaak in zijn achterwiel, dit veroorzaakte een zo’n grote slag in zijn wiel dat deze vast liep tegen het frame.  Jan moest het thuisfront bellen om op te komen halen. 

Na deze onderbreken verder met 9 personen richting het plaatsje Altweerterheide.  In dit rustige dorpje wad helaas geen café open voor onze koffiepauze.

Gelukkig was vooraf elders al iets geregeld. 

Na 63 km kregen we toch een buitje waar we in terecht kwamen, gelukkig konden we doorfietsen. Na een paar kilometers hadden we de zon weer. 

Inmiddels aan gekomen in het plaatsje Laar, ten Noortwesten van Weert, stopten we bij Café Beej Bertje. De koffie was klaar en de bediening  was goed. Even lekker buiten zitten genietend van de koffie, Cola of de namaak Cappuccino.

 Na deze pauze nog 34 km, met regelmatig de wind als tegenstander, fietsen we weer richting Deurne. Na terugkomst bij Cratos had iedereen fijn en lekker gefietst.

 

 

TC ’t Verzetje Deurne

TB

 

 

 

Gedragscode ATB Gedragscode Race