Sponsoren

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurneStrava_race.

Leden login

Agenda

ma di wo do vr za zo
2
3
4
6
7
9
10
11
13
14
16
17
18
20
21
23
24
25
27
30
31
Welkom op de site van TC `t Verzetje Deurne.

[11-08-2019]Verslag B-groep

Vandaag de A – en B groep dezelfde tocht, de Venbergse Molen tocht. Deze had een lengte van 97 km. Om 08.00 uur vertrokken we met 11 personen, voorbij Vlierden haakte de 12de persoon aan.

Met een rustig tempo bolderen we over Brabantse wegen met de wind van voren richting De Malpie Valkenswaard. Hier passeerde we de Venbergse molen waar deze tocht naar genoemd is.

Deze molen, die vroeger drie functies onder één dak had, n.l. olieslagerij, schorsmolen en graanmaalderij, is één van de oudste molens uit de geschiedenis. (Volgens monumentenzorg dateert deze molen tussen 850 en 900 jaar na Chr.) Als dwangmolen van de Abdij van Postel kwam hij in 1918 in handen van de familie Rietra, een molenaarsgeslacht uit Noord-Italië. Tegenwoordig is alleen de graanmolen nog overgebleven.

Na 50 km kwamen we in het dorpje Borkel waar we onze schaft hielden bij “De Woeste Hoeve”

We werden door de gastheer hartelijk ontvangen die met een goed gehumeurde muts ons bediende.

We waren iets eerder dan 10.00 uur wat we afgesproken hadden maar de A –groep, die er iets eerder waren dan de B groep, had de koffie al besteld. 

Na deze schaft tijd vertrokken we voor de laatste 47 km.

Voor Gastel vertelde Huub, die enkele weken afwezig was i.v.m. blessures, dat hij door de artsen weer medisch helemaal in orde was. Nou daar twijfelde wij aan!!!

Er werd rechts af geroepen, Huub zat links voor, de gehele groep sloeg rechts af behalve Huub. Die ging linksaf, gelukkig met een ruime bocht zodat alles vlekkenloos verliep.

 

De Laatste 47 km hadden we veel voordeel van de wind waardoor het tempo door iedereen goed te volgen was.

 

TC ’t Verzetje Deurne

TB

Gedragscode ATB Gedragscode Race