Sponsoren

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurneStrava_race.

Leden login

Agenda

ma di wo do vr za zo
2
3
4
6
7
9
10
11
13
14
16
17
18
20
21
23
24
25
27
28
30
31
Welkom op de site van TC `t Verzetje Deurne.

[25-08-2019]Verslag B-groep

De B – groep Thorn tocht 100 km. Vrijdags wordt bijna altijd de tocht van B groep voor gefietst, zo ook afgelopen vrijdag met 3 personen.

Het verliep van een Leije dakje totdat we vanaf Nederweert het Kanaal Wessem – Nederweert wilde volgen, richting Thorn. Hier werden we met borden gewaarschuwd voor afgesloten doorgaand verkeer.

Eigenwijs dat we waren fietsten we gewoon door. Om een lang verhaal kort te maken kwamen we twee keer bij een afsluiting waar we helemaal niet door konden.

Het werd twee keer kleunen om  via een omleiding weer richting Thorn te kunnen.

Vrijdagavond vlug een andere route gemaakt om zondags toch naar Thorn te kunnen gaan. 

Met 9 personen vertrokken we vanmorgen, de 10de persoon sloot in Vlierden aan. Het weer was perfect met weinig wind, in begin een rustig tempo voor de spiertjes.

Ieder in de groep was fit en uitgerust zodat het tempo op een gegeven moment regelmatig boven de 30 km/h zat, niemand klaagde. 

Over veelal rustige Brabantse – en Limburgse wegen arriveerde we iets voor tienen in het witte dorpje Thorn. Op speciaal verzoek van Harry fietsen we, een klein ommetje, over een weggetje vol met  kasseien  langs de mooie grote Sint Michaëlkerk.

Aan gekomen bij Hotel-Restaurant Crasborn trakteerde we ons op koffie, cappuccino, cola of melk.

Bij de koffie werden we getrakteerd op een klein glaasje advocaat met slagroom.

 

Hiervan genietend hadden we een mooi uitzicht op de Sint Michaëlkerk.

Deze kerk doet al twee eeuwen dienst als Rooms-katholieke parochiekerk van de parochie Sint Michaël

 

Even later arriveerde de A groep, die aansloot. Na lekker met  elkaar gekletst te hebben vertrok de B ploeg voor de laatste 52 km. Voor vertrek nog aangegeven dat we buiten Thorn een graasgebied, RivierPark Maasvallei,  passeerde met Galloway runderen.

 

Met een lekker strak tempo arriveerde we mooi om 11.30 uur weer bij Cratos. Niet veel later arriveerde ook de A – en E ploeg zodat we weer een gezellig vol terras hadden.

 

 

TC ’t Verzetje Deurne

TB

Gedragscode ATB Gedragscode Race