Sponsoren

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurneStrava_race.

Leden login

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
3
6
7
8
10
13
14
15
17
18
20
21
22
24
25
27
28
29
Welkom op de site van TC `t Verzetje Deurne.

[15-09-2019]Verslag B-groep.

Vandaag zowel de A – als B groep dezelfde tocht op programma, Achelsekluis tocht met een lengte van 99 km.  Vandaag was het zowel voor de A – als B groep om 08.00 uur vertrekken. Dit omdat gisteren, de 2de zaterdag van de maand, een lange tocht gepland was.

Paar van de B groep stonden al te wachten, die waren gewoon met zo’n afstand vertrek om 07.45 uur. Intussen tijd stroomde de Cratos zachtjes aan vol, 7 personen voor de A groep en 10 personen voor de B groep.

Even in kort de route van vorige week door genomen naar aanleiding van de reactie ‘s  Rate-A-Route.

Voor vertrek nog gevraagd wie bij de A wegkapitein wilde zijn, animo was laag. Nemend had de route op zijn GPS staan behalve Robert. Die was inmiddels naar toilet vertrokken.

Zoals gewoonlijk van de eerste 10 kilometer de fiets richting uitgelegd voor vertrek. 

Met een mooi weertje, een beetje fris was het wel, vertrok als eerste de A groep die er inmiddels uitwas dat Robert de kapitein  zou zijn. De B groep volgden niet veel later.

Net voor de rotonde richting Vlierden moesten we linksaf slaan, helaas hadden de mensen van de A groep niet goed geluisterd en fietsten rechtdoor na de rotonde.

De B groep had er schik in en wachten af wanneer de A groep ons zou inhalen, niet dus.

Voorbij Leende kwamen ze er pas achter dat ze tegen de route in fietsten, fietspad aan de linkerzijde lag de gekleurde Lila lijn om te volgen. 

Met de B groep ging het voortvarend, met een lekker tempo richting de Belgische grens nabij Gastel.

Hier kwamen we de A groep tegen, groetend elkaar fietsen we door.

Niet veel later kwamen de  a gangers hijgend achter ons aan. Ze hadden ook wel zin in de koffie.

De gesloten pauzeplaats, 09.30 uur zouden ze pas open zijn, waren ze voorbij gefietst. 

Door het mooie tempo waren wij iets na 09.30 uur bij het oude bruine Café De Vegtes in Hamont-Achel. Lekker de zon op het terras genietend van de rust, op het gekakel na, werd de koffie, Cappuccino, warme chocomelk en koffie verkeerd gereserveerd.

Café De Vegtes is alleen op zondag al om 09.30 uur open, speciaal voor diversen inwoners om op hun zondagochtend genietend van hun pilsje of borreltje een partijtje biljart te spelen.

 

Na de gedaande rust moesten we nog  43 kilometer afleggen richting Deurne. De A gangers waren het gezamenlijk eens om dezelfde route weer terug te fietsen.

Via de Achelsekluis. Leenderbos arriveerde we tegen 12.00 uur weer bij de Cratos.

 

TC ’t Verzetje Deurne

TB

Gedragscode ATB Gedragscode Race