Sponsoren

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurneStrava_race.

Leden login

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
3
6
7
8
10
13
14
15
17
18
20
21
22
24
25
27
28
29
Welkom op de site van TC `t Verzetje Deurne.

[29-09-2019]Verslag B-groep.

Gisteravond lang naar Buienradar zitten kijken. Zag er voor Deurne niet goed uit, maar de ritten A en B gingen naar het zuiden en daar werd veel minder regen voorspeld. Dus… we gaan gewoon.

Om 07.30 uur was– zoals altijd – Toon present, en René. Om nu met deze wind 115 km alleen te gaan rijden, dat is ook een beetje overdreven. Dus sloot René aan bij de B-groep. Nou ja, groep… Harry en Marc meldden zich nog. Totaal waren het er dus vier.

We vertrekken en besluiten vrijwel meteen om achter elkaar te blijven, een stevige bries op de neus, daar word je wel rustig van. In een mooi gecontroleerd tempo gaan we zuidwaarts. Net voorbij Asten pikt een lid van TWC Asten aan en het vervolg van de rit zijn we met vijf. De wind is iets meer zuidelijk dan gedacht en staat meestal schuin tegen. Met vijf renners kan je dan nog net in een waaiertje rijden en dat doe je dan vanzelf wel.

Het gaat best lekker, we rijden mooi constant en houden wat reserves. Bij open stukken is het echt werken geblazen, zoals op de kanaaldijk langs de Zuid-Willemsvaart. Poe.. gelukkig duurt dat niet lang. Door Nederweert duiken we minder bekend gebied in. Plaatsjes met mooi namen zoals Swartbroek en Haler. Zoals voorspeld begint het te regenen. Slim als we zijn doen we meteen de regenjasjes aan, niet eerst jezelf nat laten regenen. Nog een half uurtje en dan zijn we in Neeritter waar de koffie wacht bij ’t Pastorieke. Er is een hele zaal voor ons gereserveerd, te bereiken via een levensgevaarlijke steile trap. Het gaat allemaal goed en we nemen een bakje troost met natuurlijk Limburgse vlaai, de keuze is reuze.

Als we vertrekken is het droog en het blijft ook droog. Plots hebben we ook de wind in de rug, nu is het alleen nog maar genieten. Over mooie binnenwegen, via Hunsel en Leveroy, langs Heibloem naar Meijel. We houden elkaar in de gaten en nemen iets gas terug. Onze gastrijder neemt afscheid bij Liessel en wij zijn even later met een voldaan gevoel terug bij Johnny en de koffie. Het was een prachtige route en we hebben heel fijn gefietst.

 

TC ’t Verzetje Deurne  TB

Gedragscode ATB Gedragscode Race