Sponsoren

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurneStrava_race.

Leden login

Agenda

ma di wo do vr za zo
2
3
5
6
7
9
10
12
13
14
16
17
19
20
21
23
24
26
27
28
30
31
Welkom op de site van TC `t Verzetje Deurne. Wij zijn opzoek naar nieuwe leden.

[05-07-2020]Verslag B-Groep.

 

Vandaag 5 juli, eindelijk weer een gezamenlijke tochten voor onze vereniging met inachtneming van de Corona maatregelen. De laatste gezamenlijke club tocht was op zondag 8 maart.

Ieder op zijn of haar manier de afgelopen maanden bezig geweest met wel of niet fietsen.

Om 07.45 uur vertrokken 7 personen, B – groep, voor de Napoleons tocht. Een lengte van 100 km.

Helaas voor 1 persoon was het vertrek minder prettig verlopen, even niet opletten en een stoeprand was de boosdoener. Met een defect voorwiel te voet naar huis.

Met 6 personen verder in een, ten minste in het begin, rustig tempo. Tot Tegelen was het regelmatig profiteren van de wind in de rug. Eenmaal langs de Maas in Tegelen was het werken, wind meestal volop van voren. Volgens kenners windkracht 5 op de schaal van Beaufort komend uit het zuidwesten.

Hier kwamen de kracht verschillen en conditie van de personen die regelmatig hadden gefietst naar voren. Gelukkig, na een paar herhalingen, werd er rekening gehouden met de minderen.

 

Voorbij Haelen werd er lekker gezucht, nu hebben we meer voordeel van de wind. In Baexem hadden we onze koffie pauze, inmiddels 61 km op de teller.

De A gangers arriveerde net iets eerder dan de B groep, gezamenlijk aan de koffie bij café-zaal De Oude Smidse.

 

Een persoon van de A – groep koos om mee verder te gaan met de B – groep. Dit is wel een voordeel als je gezamenlijk dezelfde pauze plaatst hebt en van groep kunt veranderen.

 

De laatste 40 km kilometers richting Deurne verliep een stuk beter, tenminste wat de wind betreft. Helaas pakte ter hoogte van Heibloem voor een lid minder prettig uit. Een klapband achter was de oorzaak.

Enkele kilometers voor Cratos weer eentje met een lekke achterband.

 

Aangekomen in de Cratos, waar als gewoonlijk de lekkere koffie al klaar stond, zaten de 2 A - gangers en de E – groep er al lekker van te genieten.

De E – groep had vandaag de Kanaal tocht, een lengte van 72 km, op het programma, hier hadden 7 leden aan deelgenomen.

Gedragscode ATB Gedragscode Race