Sponsoren

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurneStrava_race.

Leden login

Agenda

ma di wo do vr za zo
2
3
5
6
7
9
10
12
13
14
16
17
19
20
21
23
24
26
27
28
30
31
Welkom op de site van TC `t Verzetje Deurne. Wij zijn opzoek naar nieuwe leden.

[12-07-2020]Verslag B-groep.

 

De opkomst van de B – groep was goed, 13 leden waren present. Eerst werden nog paar punten door genomen van Rate-a-route van vorige week o.a. gezamenlijk vertrekken met de zorg dat je navigatie in orde is voor vertrek, houd de afgesproken snelheid voor de B – groep in acht. 

Op programma van vandaag stond de Poeldonk tocht, een lengte van 101 km.

Poeldonk (D'n Poeling in het dialect) is een gehucht dat aan de Zuid-Willemsvaart bij de Den Dungense brug ligt.

In een rustig tempo met weinig wind en een lekker zonnetje vertrokken we over de rustige Brabantse weg richting Den Dungen. We proberen altijd zoveel mogelijk om de dorpen heen te fietsen maar lukt niet altijd. Paar dorpen moesten toch doorheen  waaronder Liempde, Gemonde en Boxtel.

Helaas waren hier de wegen minder prettig om te fietsen, veelal klinkerweg.

 

Na 55 km arriveerde we in Poeldonk waar we onze koffiestop hielden bij de Majorca Bar. De A – groep zat al lekker in het zonnetje te genieten van de koffie, die inmiddels 65 km op hun teller hadden.

 

Na ’n kwartiertje weer verder, na enkele kilometers fietsten we langs de Zuid-Willemsvaart richting Veghel. Hier passeerde we een jonge dame op de racefiets.

Ze fietsten alleen naar Venlo en besloot met ons mee te fietsen naar Deurne. Het klikte meteen ze praatten met ieder die langs haar kwam fietsen.

Aan gekomen in Deurne nodigde wij haar uit voor de koffie om nadien richting Griendtsveen naar Venlo te fietsen. Ze had dan een dikke 135 km erop zitten.

 

Op het terras, van Cratos, was het gezellig en lekker druk. De E -groep was iets later terug van de Smakt tocht. Ze waren met 8 personen op pad geweest voor de 73 km lange  tocht.

 

 

TC ’t verzetje Deurne

TB

 

Gedragscode ATB Gedragscode Race