Sponsoren

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurneStrava_race.

Leden login

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
3
4
6
7
8
10
11
13
14
15
17
18
20
21
22
24
25
27
28
29
31
Welkom op de site van TC `t Verzetje Deurne.

[26-07-2020]Verslag B-groep.

De opkomst bij de A groep was maar twee personen, deze besloten om met de B groep mee te fietsen. Een lid was vanmorgen al om 07.00 uur vertrokken voor de Maasduinen tocht, die voor de A groep op de agenda stond. 

Bij de Hamert tocht moesten we twee keer met een pont mee. Hier hadden we navraag gedaan of er mondkapjes gedragen moesten worden. Dit was niet nodig, we moesten wel de coronaregels in acht nemen met vooral de 1,5 meter afstand.

Dit aan de aanwezigen medegedeeld om daar rekening mee te houden. 

Huub was vandaag zo blij dat hij met zijn nieuwe racefiets op pad kon, door dit emotionele gebeuren was hij helemaal zijn bidons vergeten. Met volle spoed naar huis om later aan te sluiten op de Kempkensberg. 

Het tempo zat er al vanaf begin goed in wat tegen de afspraak is. Voor vertrek van de tocht werden de aanwezigen nog gecomplimenteerd over hun snelheid en gedrag van de Neeritter tocht afgelopen zondag. Gelukkig, na een opmerking van de kapitein, werd het tempo aan gepast. 

Onze enigste dame van vandaag had de pech na 26 km lek te rijden. Gelukkig kon ze rustig toekijken hoe enkele mannen haar band repareerde zodat we weer snel verder konden. 

Na 36 km arriveerde we bij het eerst pont tussen Vierlingsbeek en Nieuw-Bergen, na even wachten werden we netjes overgezet. Intussen was Jac zijn clips aan het verstellen, deze stonden te strak waardoor hij moeite had er los van te komen. 

Van de inmiddels 55 km afgelegde tocht hadden we veelal voordeel van de wind. Voorbij natuurpark de Hamert begonnen we iets meer last van de wind te krijgen. Gelukkig nog even volhouden, wij zijn bijna aan de pauze plaats. 

Maar voordat we daar waren moesten we eerst weer met het pont de Maas weer over, tussen Arcen en Broekhuizen. Hier ontvingen we onze complimenten van de veervrouw dat wij ons netjes opstelde met 1,5 mtr afstand van elkaar. 

Bij Bleu Berrie Hill, net voorbij Broekhuizen, hielden we onze koffie pauze. Enkele trakteerde zichzelf op blauwe bessen vlaai. Inmiddels 63 km op de teller. 

Na de pauze begon het echte werk richting Deurne. We moesten het opnemen tegen een stevige zuidwesten wind. Met wat sneller doordraaien van koppositie kwamen we moe maar voldaan weer bij Cratos aan.

 

 

TC ’t Verzetje Deurne

TB

Gedragscode ATB Gedragscode Race