Sponsoren

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurneStrava_race.

Leden login

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
5
6
8
9
10
12
13
15
16
17
19
20
22
23
24
26
27
29
30
31
Welkom op de site van TC `t Verzetje Deurne. Wij zijn opzoek naar nieuwe leden.

[02-08-2020]Verslag B-groep.

Vandaag ook twee A rijders die met de B – groep mee gingen, helaas een lage opkomst voor de A – groep. Met 11 personen, vandaag zonder een dame erbij, vertrokken we om 07.45 uur voor de Venbergsemolen tocht, een lengte van 97 km.

Helaas door een fout op de site met de vertrektijd waren een paar leden om 08.00 uur aan een gesloten deur aangekomen. Deze waren later met de E – groep mee geweest.

Er werd vooraf gevraagd om met een rustig tempo te vertrekken en daar hield men zich goed aan. Het was vandaag een stuk aangenamer dan de afgelopen dagen met die hitte.

Tot aan de pauze plek hadden we af en toe wat wind van voren maar niet echt noemers waardig. 

De Venbergse watermolen, die vroeger drie functies onder één dak had, n.l. olieslagerij, schorsmolen en graag maalderij, is een van de oudste molens uit de geschiedenis. (Volgens monumentenzorg, dateert deze molen tussen 850 en 900 jaar na Christus.)

Als dwangmolen van de Abdij van Postel kwam hij in 1918 in handen van de familie Rietra, een molenaarsgeslacht uit Noord-Italië. Tegenwoordig is alleen de graanmolen nog overgebleven. 

De Venbergse watermolen is gelegen aan de rand van het natuurgebied de Malpie. 

Na 50 km gefietst te hebben arriveerde we in het plaatsje Borkel, we hadden de afspraak gemaakt om rond 09.45 uur daar onze koffiepauze te houden.

We werden gastvrij ontvangen in De Woeste Hoeve, ook al waren we een kwartier te vroeg. Vele kende de gastheer nog door zijn smakelijke droge humor die hij nu ook weer toepaste.

Koffie of Cappuccino met een lekker likeurtje werd er geserveerd.

 

Na deze pauze, weet niet of het aan het likeurtje lag, werd er met een lekker tempo weer richting Deurne gefietst. 

Met een mooi gemiddelde arriveerde we om 11.30 uur weer bij de Cratos.

 

 

TC ’t verzetje Deurne

TB

 

 

Gedragscode ATB Gedragscode Race