Sponsoren

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurneStrava_race.

Leden login

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
3
4
5
7
8
10
11
12
14
15
17
18
19
21
22
24
25
26
28
29
Welkom op de site van TC `t Verzetje Deurne.

[23-08-2020]Verslag B-groep.

Vandaag voor de B groep de Schuttersweg tocht, een lengte van 91 km. Vandaag weer een goede opkomst voor de B groep, 16 personen. De vakantiegangers keren langzaam weer terug. 

De B groep weer in twee groepen vertrokken, Marc Kapten van de tweede groep en Toon van de eerste groep. Voor vertrek nog even de obstakels door genomen en waar we de koffiepauze zouden houden, als deze open zou zijn.

Met een lekker B tempo en het genot van wind in de rug gingen we richting Haps. De tweede groep bleef vlak in de buurt van de eerste groep, de Kapten kende de route niet helemaal vandaar.

Tussen Haps en de A73, hiervan was vooraf verteld dat er waarschijnlijk ijzeren oprijplaten op het fietspad lagen, was het even rustig aan het nieuwe fietspad volgen. Gelukkig waren de obstakels weggehaald en vroeg men nadien af waar deze gelegen moesten hebben. 

Na 44 km arriveerde we in Haps, net voorbij de kerk zouden we onze pauze plek hebben bij Cafetaria “De Posthoorn”. Helaas was deze gesloten, wat vooraf eigenlijk al duidelijk was. Er was belooft dat hun zouden bellen of iemand aanwezig zou zijn, wat niet gebeurt is.

Kilometer of 7 verder, op de Millseweg, maar een pauze gehouden bij pompstation De Haan. Door het Corona gebeuren mochten we maar met maximaal 3 personen binnen om een bakkie koffie te gaan halen. Enkele leden vonden dit geen juiste koffieplek, waar ze eigenlijk wel gelijk in hadden.

Maar probeer maar op het laatste moment nog iets te regelen waar we terecht kunnen.

Nadat enkele een sterk bakkie koffie genuttigd hadden konden we weer verder. Nu was het werken met de zuidwesten wind als regelmatige tegenstander. Bij de eerste groep hadden er een paar moeite mee om kopwerk te doen, gelukkig waren er sterke werkpaarden die hier geen moeite mee hadden.

De tweede groep deed het op een andere manier, deze deden continu doordraaien zodat je telkens maar even kopwerk hoefde te doen.

Door dit gebeuren waren ze via de Bruggenseweg richting Deurne gefietst en iets later binnen waren dan de eerste groep. De route was eigenlijk via de Raktseweg.

 

 

TC ’t Verzetje Deurne

TB

 

Gedragscode ATB Gedragscode Race