Sponsoren

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurneStrava_race.

Leden login

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
5
6
8
9
10
12
13
15
16
17
19
20
22
23
24
26
27
29
30
31
Welkom op de site van TC `t Verzetje Deurne. Wij zijn opzoek naar nieuwe leden.

[04-10-2020]Verslag A+B groep.

Bij aankomst Cratos stond al 1 persoon buiten te wachten. Door de maatregelen van Corona heeft het bestuur besloten om de komende 3 weken geen gebruik te maken van Cratoscentrum.

Tegen 08.00 uur waren toch 7 personen, 1 dame en 6 heren, gearriveerd voor de Vortum – Mullum tocht.  Deze tocht, een lengte van 95 km, zo een van de zwaarste tochten van dit aparte seizoen waarschijnlijk zijn.

Voor vertrek werd er nog even gesteggeld waar de wind vanaf zou komen, tenslotte werd het toch zuidwesten.

Met een donkere lucht boven ons, met de hoop dat het droog zou blijven, vertrokken we richting noordoost. Met hulp van de wind werd er goed door gefietst.

Wel iets rustiger dan vorige week zondag en  met de gedachte we moeten wat overhouden voor de laatste 40 km wind tegen.

 Net voorbij Wanssum werden we toch getrakteerd op een buitje, even stoppen voor de regenjack.

Achteraf viel het mee.

In het mooie plaatsje Geijsteren reed een persoon zijn achterband lek. Gelukkig dat hij niet alleen was, een verkeerde binnenband bij. Geen nood, onder het motto samen uit samen thuis had een ander persoon wel een binnenband met een juiste lengte ventiel. 

Na 49 km arriveerde we door het dorp Vierlingsbeek, helaas nog geen pauze. Eerst nog een lus via Vortum – Mullum van 8 km om zo weer terug te keren naar Vierlingsbeek. 

Bij t’ Genot, een ambachtelijk pannenkoekhuisrestaurant, hadden we de afspraak gemaakt voor onze koffiepauze. Hierbij hadden we wel de afspraak gemaakt dat wij als groep wel buiten mochten plaats nemen met in acht neming van de Corona maatregelen.

Lekker in een mooi tuinhuis en uit de wind genoten we even van onze rust met koffie of cappuccino. 

Na deze pauze was het wel werken met de zuidwesten wind. We gingen achter elkaar fietsen met kop over kop. Hier en daar werd er ondertussen wat opbouwende kritiek gegeven om beter als groep te fietsen met kop over kop. De snelheid hierin is een belangrijke factor net als goed aansluiten als je op kop komt. 

Na al dit zwoegen waren we iets voor 12.00 uur weer terug bij Cratos. Helaas geen koffie maar wel met het gevoel toch lekker gefietst met deze hevige wind.

 

 

TC ’t Verzetje Deurne

TB

Gedragscode ATB Gedragscode Race