Sponsoren

Leden login

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurneStrava_race.

Agenda

ma di wo do vr za zo
2
3
4
6
7
9
10
11
13
14
16
17
18
20
21
23
24
25
27
28
30
Welkom op de site van TC `t Verzetje Deurne. Wij zijn opzoek naar nieuwe leden.

[4-07-2021]Verslag A+B groep.

Vandaag de Geelders tocht, een lengte van 100 km. Ten oosten van Boxtel en ten noorden van Liempde liggen natuurgebied De Geelders, waar deze tocht naar genoemd is.

Tegenwoordig behoort De Geelders tot de belangrijkste natte bosgebieden van Nederland. Door de kwijnende bomen zijn vele holten ontstaan die een schuil- of broedplaats bieden aan bosuilen of steenmarters.

De vaste kapten van deze groep stond vanmorgen verbaasd naar zijn GPS te kijken, de route stond er niet op. Om de route via een andere GPS over te zetten lukte niet. Gelukkig geen nood een ander persoon werd gevraagd die wilde het wel overnemen.

Iets voor 08.00 uur vertrokken we, grijze wolken met weinig wind. Houden we het wel droog vroegen verschillende zich af, volgens Buienrader wel werd er geroepen. De wegen waren nog wel nat maar dat deerde ons niet.

Totdat we in Bakel aankwamen, lek werd er geroepen. Door een paar aanwezigen werd de zaak wat opgejut om er een snelle tijd van te maken, maar de persoon in kwestie trok er zich niets van aan en werkte, in zijn eigen tempo, lekker door.

Na deze oponthoud weer lekker verder. Amper 30 km verder, op de Schaapsdijk Mariahout, reed de volgende lek. De persoon die in Bakel het grootste woord had werd nu uitgedaagd.

Hij trok het zich wel een beetje aan maar sputterde rustig tegen.

Na 41 km, Kastensestraat net voor Liempde, werd er voor de derde keer lek gereden, hier duurde het iets langer. Een klein splintertje in de buitenband was de boosdoener en duurde even voordat deze helemaal verwijderd was. En daarbij kwam nog bij dat men nog even bezig was om de band op de juiste spanning te krijgen. Zelfs met de duurste fietspomp die men bijhad lukte het nog niet.

Voorheen hielden we onze pauze in Liempde maar we wisten vooraf dat we daar te vroeg zouden aankomen. En een koffiepauze is toch wel fijn in een langere tocht. De kapten van vandaag had een alternatief doorgegeven om onze pauze in De Vresselse Hut te houden. Een telefoontje vooraf en het was geregeld. Daar aangekomen hadden we inmiddels 65 km op de teller.

 

Na deze koffiepauze, inmiddels kwam regelmatig het zonnetje door, fietsen we zonder problemen richting Deurne waar we iets na 12.00 uur arriveerde.

 

 

TC ’t Verzetje Deurne

TB

 

Gedragscode ATB Gedragscode Race