Sponsoren

Leden login

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurneStrava_race.

Agenda

ma di wo do vr za zo
2
3
4
6
7
9
10
11
13
14
16
17
18
20
21
23
24
25
27
28
30
Welkom op de site van TC `t Verzetje Deurne. Wij zijn opzoek naar nieuwe leden.

[11-07-2021]Verslag B-groep.

Vandaag voor de B – groep de Hamert tocht, een lengte van 97 km. Landgoed De Hamert, waar deze tocht naar genoemd is, is vrijwel geheel aaneengesloten complex van droge heide, natte heide en vennen vormt het indrukwekkende Landgoed De Hamert. Liggend tussen de plaatsen Arcen en Wellerooi. 

Met een donkere grijze lucht vertrokken we vanmorgen met 8 personen hopend dat we het droog zouden houden.

De koptrekkers begonnen met een lekker rustig tempo zodat iedereen zich lekker kon in fietsen met een gezellig praatje met hun buurman.

Hiervoor ontvingen de koptrekkers een schouderklopje van de Kapten.

Na luttele kilometers werd het tempo langzaam wat opgeschroefd, maar wel zo dat het voor iedereen te doen was. Om de 3 kilometer doordraaien van koppositie werkte weer perfect.

Na 36 km arriveerde we bij het eerste veerpond tussen Vierlingsbeek en Oud Bergen, gelukkig konden we meteen aan boord. Via Nationaal Park de Maasduinen fietsen we, langs de Duitse grens, richting Arcen.

Inmiddels 61 km op de teller mochten we voor de tweede keer met de veerdienst de Maas oversteken tussen Arcen en Broekhuizen.

Na het plaatsje Broekhuizen gepasseerd te hebben was het tijd voor een koffiestop. Bij theehuis Bleu Berrie Hill konden we ons zelf verwennen met hun specialiteit “Bessen vlaai” een product uit eigen bessengarden.

Na deze verrukkelijke stop, op naar de laatste 36 km richting Deurne. Voorheen hadden we meestal het voordeel van de wind maar nu was deze tegen ons.

Maar voor de groep was dat geen probleem er werd kop over kop gefietst. Dit is altijd weer even wennen, de snelheid en een klein beetje onbegrip in de groep draaide het niet altijd lekker.

Even een stop ingelast en na enkele tips van de ervaren fietsers ging het een stuk beter, al hoewel een vaste snelheid voor sommige toch nog een leerproces is.

 

Aan gekomen weer bij de Cratos stond de koffie al weer klaar zoals we gewend of verwend zijn.

 

TC ’t Verzetje Deurne

TB

 

 

 

 

Gedragscode ATB Gedragscode Race