Sponsoren

Leden login

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurneStrava_race.

Agenda

ma di wo do vr za zo
2
3
4
6
7
9
10
11
13
14
16
17
18
20
21
23
24
25
27
28
30
Welkom op de site van TC `t Verzetje Deurne. Wij zijn opzoek naar nieuwe leden.

[18-07-2021]Verslag B-groep.

Een mooie opkomst voor deze zondag, het begin van de vakantietijd. 11 personen die om 07.45 uur klaar stonden voor de Oude Maasdijk tocht, een lengte van 100 km.

Onze oudste van vandaag begon met kopwerk, een bewuste keuze van hem. Het is net een oude diesel, die nog lang niet versleten is, die rustig aan moet beginnen om de laatste kilometers ook met goed resultaat af te kunnen leggen.

Fietspad tussen Milheeze en De Rips is al jaren slecht, deze proberen we ook zoveel mogelijk te vermijden behalve vandaag. Een lid kwam met het idee om achter elkaar te fietsen voor ieders veiligheid. Hier werd goed gehoor aan gegeven.

Voorbij Langenboom haalde we een eenzame fietser in, het was een lid van ’t Verzetje die eerder vertrokken was in een langzamer tempo.

Voor vertrek werd door de kapten aan gegeven dat we met een rustiger tempo richting de pauzeplek zouden fietsen, hij had een afspraak gemaakt dat ze om 10.00 uur speciaal voor ons eerder open zouden gaan. Jammer genoeg was dit tegen dovenmans oren gezegd, er werd door de groep paar keer geroepen rustiger aan maar nog geen kilometer verder zaten we weer aan een te hoge snelheid.

Om 09.45 uur arriveerde we bij Restaurant Nieuw Schaijk in Schaijk, inmiddels 55 km op de teller, alles nog gesloten en donker. Gelukkig wist de kapten waar hij moest zijn om de groep niet teleur te stellen voor de koffie.

Paar tellen later maakte de eigenaar de deuren open en werden we uitgenodigd om op het terras voor een lekker bakkie koffie. 

Na deze pauze weer verder, via een fietspad door natuurgebied de Maashorst kwamen we ten noordwesten van Uden uit. Via de Goorsche bossen, het gehucht Koks naar Gemert. 

Bij de rotonde Beeksedijk in Gemert reed een lid zijn voorband lek. Na wat gegrom en zijn verhaal aan gehoord te hebben dat hij net nieuwe banden gemonteerd had en nu al vijf keer lek had gereden werd zijn band gerepareerd door aanwezige om vlug weer verder te gaan.

 

Met een strak tempo werden de laatste kilometers afgelegd richting Deurne.

 

TC ’t Verzetje Deurne

TB

 

 

 

Gedragscode ATB Gedragscode Race