Sponsoren

Leden login

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurneStrava_race.

Agenda

ma di wo do vr za zo
2
3
4
6
7
9
10
11
13
14
16
17
18
20
21
23
24
25
27
28
30
Welkom op de site van TC `t Verzetje Deurne. Wij zijn opzoek naar nieuwe leden.

[05-07-2021]Verslag B-groep.

Elke zondag voor vertrek wordt er een korte bespreking gedaan over de reacties via Rate-a-Route van de tocht die zondags daarvoor is gefietst. Bij de B groep wordt er gemiddeld door 50% van de deelnemende leden een reactie gegeven. Hieruit komt dan naar voren hoe de route, omgeving, houding groep, veiligheid en snelheid is ervaren en wat beter kan, zoals b.v. aanpassing gedeelte van de route door slecht wegdek, te veel door dorpen of drukke punten. Maar ook over de snelheid van de groep en het optrekken.

De laatste twee punten zijn veel terug kerende opmerkingen dat deze te hoog zijn.

De kapten had vandaag een idee naar voren gebracht om dit probleem eens te kunnen tackelen. Er wordt niet harder gefietst dan 30 – 31 km uitgezonderd  als we wind in de rug hebben.

Als de koptrekkers voor de koffiepauze harder fietsen dan 31 km moeten die de koffie betalen, wordt er vaker harder gefietst wordt het koffiegeld van die dag in een potje gedaan als reserve.

Koptrekkers die na de koffiepauze te hard fietsen trakteren die de volgende keer op vlaai. 

Na dit besproken te hebben kwamen de humoristische opmerkingen op tafel, ik doe geen kopwerk meer kost mij te veel, ik blijf achter in de groep fietsen.

Toch werd dit goed opgeslagen door de aanwezigen, ieder hield zich aan deze afspraak om niet harder te fietsen dan 31 km. Af en toe werd er toch iets harder gefietst, maar de koptrekkers werden tijdig erop geattendeerd, door de aanwezigen, denk aan het koffiegeld. 

De tocht van vandaag was een nieuwe de Dubbele AA tocht, dit is een verkorte versie van de Dubbel Dommel tocht van de A groep. De Dubbele AA tocht heeft zijn naam gekregen omdat we twee keer de AA passeren, deze tocht heeft een lengte van 100 km. 

De kapten gaf bij zijn voor informatie aan dat deze tocht niet voor gefietst was en dat de kans aanwezig is dat we verrassingen onderweg konden verwachten.

En die hadden we dus ook, de eerste was bij het gehucht  Soffelt bij Zijtaart. We moesten linksaf daar stond een bord dood lopende weg maar niet voor fietsers. De asfaltweg veranderde na paar honderd meter in een sintelweg. Deze was goed te fietsen. 

De tweede verrassing passeerde we bij het gehucht Koevering St’ Oedenrode, hier fietsten we een zandpad in. Het geluk was dat er een smal sintelfietspad er langs lag, geen commentaar er werd gewoon door gefietst. 

Na 55 km zouden wij café Stanserhorn passeren voor onze koffiepauze, hiervoor hadden we telefonische afspraak gemaakt. Maar helaas niets te vinden in de omgeving.

Ons oudste lid wist een stukje verderop, richting Heeswijk-Dinther, daar hebben we in het verleden ook  wel eens pauze gehouden. Daar aan gekomen was het donker, gesloten en verlaten.

Na een korte discussie werd er besloten gewoon verder te gaan met de route en kijken wel verder voor een pauze plek. Eenmaal weer op de route en paar honderd meter verder gefietst passeerde we café Stanserhorn. Wel mooi om 10.00 uur, wat de openingstijd is, zochten we een mooi plekje op het terras in het zonnetje.

Lekker genoten van het bakkie koffie en met het nieuws dat van Vleuten Zilver had gewonnen vervolgden we onze tocht.

 

De derde verrassing was ten zuiden van Vorstenbosch, hier moesten we oversteken en de weg vervolgen. Helaas de weg veranderde na tientallen meters in een graspad, dit gaan we dus niet doen.

Zonder te aarzelen gaf de kapten aan linksaf te gaan en na paar kilometers zaten we weer op de route.

 

Na de pauze werd er een paar keer door een persoon naar voren gefietst om de koptrekkers erop te attenderen als jullie zo doorgaan dan wordt het de volgende keer trakteren op vlaai.

Of dat werkelijk zal gebeuren is afwachten.

Toch kunnen we met alle aanwezigen zeggen dat er goed geluisterd is en met een verantwoord gemiddelde weer thuis kwamen.

 

 

TC ’t Verzetje Deurne

TB

 

 

 

Gedragscode ATB Gedragscode Race