Sponsoren

Leden login

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurneStrava_race.

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
4
5
6
8
9
11
12
13
15
16
18
19
20
21
22
23
25
26
27
28
29
30
Welkom op de site van TC `t Verzetje Deurne. Wil je als gastrijder een keer mee fietsen neem via info@verzetjedeurne.nl contact met ons op.

[10-07-2022] Verslag B-groep.

Vandaag de Poeldonk tocht voor de B – groep met een lengte van 104 km. Iets na 07.45 uur vertrokken we met 1 dame en 8 heren met donkere wolken en een lichte wind uit Noordoost.

Dit hield in de eerste helft van de tocht de wind als tegenspeler, gelukkig de groep was hier tegenop gewassen en met een lekker tempo fietsen we over de Brabantse wegen.

Vanaf Beek en Donk langs het Wilhelmina kanaal, waar het 10de lid aansloot, richting Son, hier moesten we via een hefbrug het fietspad aan de andere kant van Wilhelmina kanaal onze weg vervolgen.

Helaas net voor onze neus gingen de slagbomen naar beneden, een vrachtschip was de boosdoener.

Deze hefbrug wordt volledig bediend vanuit een bediencentrale in Tilburg.

Voor sommigen kwam dit goed uit, het inwendige van de mens werd aangevuld.

Na 57 km kwamen we bij de Majorcabar in Den Dungen aan, deze ligt aan de Poeldonk. De A – groep was net voor ons gearriveerd, gezamenlijk namen ze onze bestelling op. Het terras was weer redelijk gevuld met wielrenners.

Nadat ieder weer van zijn natje en droogje genoten gehad weer verder voor de laatste etappe.

Nu lekker met de wind regelmatig in de rug. Voor vertrek werd gevraagd, met wind in de rug, of we ons aan de snelheid hielden. Hier werd positief op gereageerd.

Helaas was dit van korte duur, het tempo ging gestaagd naar het niveau van de A – groep. Op industrieterrein Den Dubbelen in Veghel werd het tempo weer wat rustiger.

In De Mortel hadden we nog een stuk Harrypad oftewel een zanderig pad, ter hoogte van de mediatoren. Deze mediatoren heeft de bijnaam, in deze regio, de Wortel van Mortel met een hoogte van 127,7 mtr.

Aan gekomen weer bij de blokhut was de groep al voor de helft uitgedund, diversen waren eerder al richting huiswaarts gekeerd voor hun afspraken op zondagmiddag. Gelukkig was de koffie, zoals we gewend zijn, klaar en kon er nog volop nageniet worden.

 

 

TC ’t Verzetje Deurne

TB

 

 

 

 

Gedragscode ATB Gedragscode Race