Sponsoren

Leden login

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurneStrava_race.

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
4
5
6
8
9
11
12
13
15
16
18
19
20
21
22
23
25
26
27
28
29
30
Welkom op de site van TC `t Verzetje Deurne. Wil je als gastrijder een keer mee fietsen neem via info@verzetjedeurne.nl contact met ons op.

[24-07-2022]Verslag B-groep.

Vandaag de Kampina tocht, een lengte van 101 km. Helaas, volgens afspraak, konden we vandaag niet in de blokhut maar dat was geen probleem, lekker buiten op elkaar wachten in het zonnetje.

Zachtjes aan druppelde de fiets liefhebbers binnen. Eentje was door zijn enthousiasme vergeten zijn helm thuis op te zetten, wel zijn bandana.

Vlug  weer terug naar huis hopend dat wij wachten op hem en dat deden we natuurlijk.

Vandaag een keer voor de verandering een ander persoon als Kapteijn, wat goed bevallen was. Hopelijk voor herhaling vatbaar. Met zes personen vertrokken en de zevende sloot aan ten oosten van Aarle-Rixtel.

Het was nog lekker rustig, deze ochtend, op het mooie fietspad langs het Wilhelmina kanaal.

De aanwezige van deze groep zat conditioneel goed in elkaar waardoor het tempo iets boven het B tempo lag, dit vond de Kapteijn niet altijd prettig. Hij had namelijk een afspraak gemaakt voor een koffiepauze waar we pas om 10.00 uur terecht konden. Door deze snelheid zouden we veel te vroeg zijn.

De Kampina tocht hebben we paar jaar niet gefietst dit i.v.m. de coronatijd. Voor diversen was dit op vele plekken weer onbekend gebied.

De Kampina is een natuurgebied met bos, heide en beekdalen, gelegen tussen Boxtel en Oisterwijk en is ruim 1200 hectare groot.

Na 59 km gefietst te hebben arriveerde we om 09.55 uur bij het Wapen van Liempde.

Het wapen van Liempde is een fraaie monumentale boerderij uit 1600 met 2 eeuwenoude lindebomen.

Gelukkig stond de deur al open en wachten wij geduldig, op het mooie terras, af op de bediening.

Niet veel later arriveerde 5 leden van de A groep die de 120 km Kampina tocht fietsten.

Na deze aangename pauze vertrok de B groep als eerste voor hun laatste 42 km. Helaas konden we de zondagtocht niet afsluiten met een bakkie koffie in/bij de blokhut. Maar geen nood, een lid het had thuisfront geappt om daar de zondagtocht af te sluiten met koffie of thee.

 

TC ’t Verzetje Deurne

TB

 

 

 

 

Gedragscode ATB Gedragscode Race