Sponsoren

Leden login

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurneStrava_race.

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
3
4
6
7
8
11
13
14
15
17
18
20
21
22
24
25
28
29
TC `t Verzetje Deurne.
Filter
 • [27-11-2022]Verslag ATB-A groep.

  Vanochtend een miezerig weertje maar goed genoeg om op pad te gaan. Een lid uit Helmond die op tijd moet vertrekken van huis uit had nog tijd over om een mooie foto te maken van de morgenrood.

  Morgenrood is dat tijdens zonsopkomst de hemel soms prachtig rood kleuren. Dit komt omdat het vroege zonlicht gebroken wordt door miljoenen kleine waterdruppeltjes die in de atmosfeer hangen.

  Tegen 08.30 uur, onze vertrektijd op de zondagochtend in de wintermaanden, waren 8 leden komen opdagen voor de HarAdi ATB tocht, een lengte van 54 km.

  De naam HarAdi komt van de voornamen van twee leden die deze tocht gemaakt hebben. Deze ATB tocht loopt globaal om Asten heen met diversen vasten ATB routes.

 • [20-11-2022]Verslag ATB-A.

  Het dak op 

  Deze keer ging de A-groep van ’t Verzetje het Dak van Brabant op (Gulbergen-Mierlotocht). Anders dan Sinterklaas, want in het Sinterklaasjournaal is uitgelegd dat Sinterklaas het dak niet meer op hoeft, nu steeds minder huizen een schoorsteen hebben.

  Voor de eerste keer dit winterseizoen was het echt koud bij de start, zo rond het vriespunt.

 • [13-11-2022]Verslag ATB-A

  Vanmorgen stond de Keelven tocht van 51 km op het programma. Het was een beetje fris toen we iets na half negen met acht personen vertrokken vanaf de Djump/

  Een mooie zonnige dag en rit stond op ons te wachten. Er was mist voorspeld in het zuiden, maar dan blijkbaar in het zuiden van het zuiden.

  Wij hadden volle bak zon waarover later meer.

  De tocht bracht ons langs mooie vergezichten maar ook door bospartijen waar je niet ver vooruit kon kijken. Dus goed opletten op de route, jezelf en de collega rijders.

  Via Vlierden, Brouwhuis naar Lierop waar wij langs mooie bloemenvelden koersten. 

 • [28-11-2021]Verslag ATB-A groep.

  Een mooie opkomst voor vandaag, 9 leden trotseerde de kou van nog geen 4 graden. De Haradi ATB tocht stond vandaag op het programma voor de A – groep, een lengte van 53 km.

  Voor vertrek even wat aandachtspunten door nemen maar dat viel niet mee. Een trotse aanwezig trok het gesprek naar zich toe met een mooi schilderij wat op zijn mobiel stond. Hij had in het verleden dit schilderij geschilderd “Kasteel van Asten”. Dit object lag langs de route en dat wilde hij toch even kwijt.

 • [21-11-2021]Verslag ATB-A groep.

  Vanochtend donkere grijze wolken boven Deurne met kans op een bui rond 09.00 uur. Toch een redelijke opkomst van 7 personen. We misten wel enkele vaste gasten, misschien nog liggend op een oor.

  Zoals gewoonlijk vertrekken we om 08.30 uur, vandaag was dat de Bakelse Bossen ATB tocht met een lengte van 53 km. Onze oudste had zijn regenjas al aan maar na enkele kilometers maar gestopt om deze uit te doen, te warm.

 • [14-11-2021]Verslag ATB-A

  Vandaag voor de ATB A – groep de Venraijse parken tocht met een lengte van 58 km. Iets na 08.30 uur vertrokken we omdat eerst nog de tocht moesten door spreken op een paar gevaarlijke stukken.

  Onze voorzitter was vandaag na afwezigheid van ruim 2 maanden ook weer van de partij en zo vertrokken we met 8 personen.

 • [07-11-2021]Verslag ATB-E

  Vanmorgen om 9:30 stonden er 6 deelnemers klaar bij de Cratos om de Moorsel ATB  tocht te fietsen. Drie waren ervaren E-rijders. Drie anderen waren herintreders. Zij wilden na lange afwezigheid weer eens proberen hoe het is om een MTB tocht te rijden met een groepje.

 • [29-11-2020]Verslag WZR-groep.

  Ook vandaag waren er drie leden. Twee er van hadden zich goed bewapend tegen de kou van deze dag. Beiden hadden ze verwarmingselementen in hun schoenen welke gevoed worden door stroom van batterijen. Deze baterijen hangen dan op de enkels aan de bovenzijde van de overschoenen. Een van de twee had zelfs verwarmde handschoenen aan. Die werden op eenzelfde manier verwarmd als de schoenverwarmers.

 • [29-11-2020]Verslag ATB-A groep.

  Vandaag met 6 personen en een gastrijder, die vanmorgen om iets na 08.30 uur vertrokken voor de Hersele ATB tocht. Qua temperatuur was het even wennen, net 3 graden.

  Om elke week toch een andere routes te hebben moeten we ooit wat meer verharde weg pakken om bij een bestaande mountainbike route uit te komen.

  De mountainbike routes in de regio Deurne zit toch verschil met hoe onderhouden wij een route.

 • [22-11-2020]Verslag ATB-A groep.

  Voor de A – groep vandaag de Peelparel ATB tocht met tenslotte een lengte, volgens de kalender 59 km, 64 km. Mooi met 8 personen, verdeeld in twee groepen vertrokken we om 08.30 uur.

  De tweede groep kwam door omstandigheden laat op gang, ze waren pas compleet bij de Brink.

 • [22-11-2020]Verslag ATB-E groep.

  Ook al was het miezerig, toch een 3 tal dames en 6 heren om de ATB route Galgenberg 0- Dennendijkse bossen te fietsen.

  Zoveel mogelijk in drie groepjes verdeeld reden we deze route en met een redelijk tempo.

 • [15-11-2020]ATB-A groep.

  Vandaag voor de ATB A – groep stond de ballonzuilen tocht op het programma, deze had een lengte van 58 km.

  Met  7 personen vertrokken we volgens de corona regel in groepjes van twee. Tijdens de tocht werd er regelmatig met elkaar gewisseld. Dit had te maken dat er onderling niveau verschillen zijn.

 • [15-11-2020]ATB-E groep.

  Vanmorgen een goede opkomst voor de ATB tocht Ysselom, een lengte van 39 km. Op gepaste afstand vertrokken de 2 dames en 4 heren twee aan twee. 

  Er werd flink doorgereden en met moeite konden de laatste twee op gepaste afstand volgen. Maar gelukkig werd op tijd even wat gas terug genomen zodat ieder weer bij kon komen.

 • [08-11-2020]Verslag ATB-A groep.

  Om 08.30 uur stonden we met 4 personen klaar voor vertrek van de Gulberg ATB tocht. 2 personen met GPS en 2 personen zonder GPS. De personen verdeeld zodat elke groep GPS had en met de afspraak voldoende afstand van elkaar houden. Tot de Gulberg verliep het allemaal prima. De paden lagen er voortreffelijk bij zodat er een strak tempo werd aangehouden.

 • [01-11-2020]ATB A-groep.

  Half negen, vijf personen stonden klaar voor de ATB tocht Hel van Bamor, een lengte van 49 km.

  We stonden nog even te redetwisten hoe we zouden vertrekken, we waren tenslotte met 5 personen. Het was zo geregeld, we maken groepjes van 2 – en 3 personen.

  Voordat we op de fiets zaten zagen we er nog 2 aankomen in een rood pak, even wachten.

  Het waren er 3, vandaag een gastrijder familielid van Marc. Nu konden we vertrekken in 2 groepen van 4 personen.

 • [01-11-2020] ATB-E groep.

  Om half tien waren we met 5 mannen en een vrouw om de Wolfsputter tocht te fietsen.

  Het liep mooi mop rolletjes, via het Zandbos langs de Bikkels en zo richting Oostappen. 

  Tiny kwam door een stuurfoutje ten val, maar kon weer door tot net Oostappen. Daar besloot hij naar huis te gaan. De rest verder, via Ommel naar de Galgenberg.

 • [24-11-2019]Verslag ATB-A groep.

  Vandaag de Ballonzuilen tocht, een lengte van 58 km. Met een rustig tempo vertrokken we om 08.30 uur met 7 personen.

  Het was nog frisjes vanmorgen, het was net boven de nul graden. Harry waarschuwden ons dat het op sommige plekken nat en zwaar was maar achteraf viel het allemaal mee. De paden lagen er goed bij.

 • [17-11-2019]Verslag ATB-A

  Een matige opkomst voor de ATB  A – groep, 4 personen die de ochtend kou trotseerde. De vijfde persoon, een trouwe aanwezige, belde op het laatst af met rugklachten.

  Met z’n vieren vertrokkene we om 08.30 uur voor de Peelparel tocht, een lengte van 61 km. 

  De Peelparel tocht gaat een gedeeltedoor de Peel. Waar vrije toegang is voor fietsers en wandelaars over goed begaanbare paden. 

 • [17-11-2019]Verslag WZR

  Met  4 personen stonden vanochtend aan een koude start. De route ging via Vlierden naar Helmond. Daar moesten behoorlijk wat honden(bezitters) omzeild worden. 

  Daarna langs de Zuid-Willemsvaart, en het Wilhelminakanaal naar Lieshout. Door de kou viel het niet mee om echt door te fietsen, maar dat hoeft in deze periode ook helemaal niet.

 • [10-11-2019]Verslag WZR

  Schitterende weersomstandigheden vandaag; een vrolijk herfstzonnetje, en niet veel wind. We waren met acht renners om de Klaproostocht te rijden. Iets over negen liet wegkapitein René de renners los. Ze hadden er zichtbaar zin in. Als een stel jonge veulens sprong iedereen op de fiets voor wat ongetwijfeld een fijne tocht zou worden.

 • [10-11-2019]Verslag ATB-A

  Vandaag voor de A mountainbike gangers de 7 meren tocht, een lengte van 52 km. Met 6 personen, alle goed ingepakt door de nachtvorst, verroken we om 08.30 uur. 

  Huub, die bij een paar graden boven nul nog in de korte broek fietst, was vandaag wel het watje van de groep. Nog geen vijf kilometer op de teller en hij klaagde al van koude handen.

 • [02-11-2019]Verslag ATB-A

  Winterseizoen 2019 – 2020 is weer begonnen, vandaag de eerste mountainbike tocht. De Hel van Bamor, een lengte van 49 km. Bamor is de afkorting van Bakel – Mortel waar deze tocht naar toe gaat.

  Met 6 personen vertrokken we iets na 08.30 uur. Donkere wolken hingen boven in de lucht maar volgens Buienradar zouden we het droog houden. De temperatuur was goed, één persoon had het nog echt zomers met zijn korte broek.

 • [02-11-2019]Verslag. 

  De ochtend begon goed, donkere wolken maar wel droog. De voorspellingen waren ook van dien aard dat het droog zou blijven. De dagen  ervoor zat de organisatie nog  te twijfelen of het wel door zou gaan i.v.m. de slechte weersvoorspellingen.

  Opkomst was wel magertjes met in totaal 10 personen, terwijl met de ledenvergadering, afgelopen oktober, er meer liefhebbers hun vinger opstaken om deel te nemen aan deze clinic.

 • [25-11-2018]Verslag ATB-E.

  Onder frisse omstandigheden vertrokken met 1 dame  en 7 heren.

  Het was een beetje een hectische tocht wat navigatie betreft. In Ommel reden we tegen richting in en zo kwamen wij nog al wat georganiseerde toerrijders tegen wat toch wel wat vervelend was.

 • [25-11-2018]Verslag ATB-A

  Vandaag met 6 personen om 08.30 uur vertrokken voor de ATB tocht Ster van de Schatberg, een lengte van 54 km. Het was nog frisjes vanmorgen maar na enkele kilometers en met een rustig tempo waren we zo op bedrijfstemperatuur.

 • [18-11-2018]Verslag E-groep.

  Het was lekker fris bij de start bij Cratos op 18 november, maar de zon scheen enthousiast en deed haar best de wind te overtreffen. 
  Allereerst hebben we een vergadering belegd en het voorstel besproken om van route te wisselen, zodat we eerst de wind tegen zouden hebben en onze kracht konden tonen en de tweede helft de wind in de rug zouden krijgen als beloning. 

 • [18-11-2018]Verslag ATB-A

  Vandaag een goede opkomst met dit koude weer, had vannacht lekker paar graden gevroren. Het zonnetje stond al vroeg hoog in de lucht met een koud windje.

  Met 8 personen vertrokken we om  08.30 uur voor de Somerense heide tocht, een lengte van 58 km.

 • [11-11-2018]Verslag ATB-E

  Toen Tiny vanmorgen bij Cratos aankwam was er nog niemand te zien,  maar achter een boom verscheen Adri. Met dit mooie weer riskeerde hij de korte broek wat best wel goed te doen was. Net voor wij wilden vertrekken kwam Huub er nog hijgend aangesneld hij had nog al vlug moeten doen.

 • [11-11-2018]Verslag ATB-A

  Vandaag een betere opkomst dan vorige week, met 7 personen begonnen we vanmorgen aan onze regio ATB tocht in Deurne. Deze heeft de naam gekregen BikZandWals ATB tocht, of te wel

   Bik = Bikkels route, Zand = Zandbos route en Wals = Walsberg route, gezamenlijk een lengte van 51 km. Dit is inclusief de verbindingen tussen de routes.

 • [04-10-2018]Verslag ATB-E

  Vandaag zijn we naar een schitterende zomer op de weg overgestapt in het bos. Aan het vertrek 1 dame en  5 heren. Voor sommigen was het al weer een tijdje geleden. Dit was wel te merken bij de eerste bocht ging Antonio al onder uit had niet ingeschat dat bladeren wel eens nat konden zijn.

 • [04-10-2018]Verslag ATB-A

   

  Van morgen waren we met 3 personen voor deze tocht, een magere opkomst maar we vertrokken met goede moed. 

  Langs het Defensie kanaal ging het mis, een tak sloeg tussen de derailleur en trok de pad kapot, de derde keer al met deze fiets.

 • [19-11-2017]Verslag WZR

  Om precies negen uur vanmorgen vertrokken Adrie, Anja, John en Robert voor een rit over de weg. Het had 's nachts nog wat geregend, waardoor we allemaal vrij snel vies werden van de opspattende rommel, die er in november altijd ruim voorhanden is (paardenpoep, blaadjes, modder).De route ging via Vlierden richting het industrieterrein van Helmond. Daar reden we over het fietspad langs de kanaalomleiding. Het was hier een drukte van belang, want het fietspad grenst aan een fijne honden uitlaatstrook.

 • [19-11-2017]Verslag ATB-E

  De mensen van de ATB E – groep besloten vandaag gezamenlijk richting Meerdal te vertrekken . Wij waren met 7 mannen en 1 dame Hanneke met een gestaag tempo vertrokken.Bij aankomst even gezamenlijk overleg voor pauze plaats. Trouwens Hans  zagen we nog net het bos ingaan met de mannen van Manders.

 • [19-11-2017]Verslag ATB-A

  Vandaag de HarAdi ATB tocht. De naam van de tocht is ontstaan door Harry en Adri, deze twee hebben samen deze tocht gemaakt.

  Een ATB tocht die als het ware ruim om Asten heen gaat om zo 52 km lengte te krijgen. Met 5 personen vertrokken we vanmorgen om 08.30 uur, Harry als kopman en tempo maker.

 • [12-11-2017]Verslag ATB-E

  Vandaag de drie musketiers bij de E groep aanwezig, na gezamenlijk overleg besloten we Liessel en de Bikkels te fietsen. Dit in verband dat we maar met z’n drieën waren.

 • [12-11-2017]Verslag ATB-A

  Vandaag een matige opkomst van 6 leden, reden zal o.a. het weer zijn en de vele biertjes van de gezelligheidsavond gisteren.

  We vertrokken vanmorgen om 08.30 uur met 5 personen van Cratoscentrum. Ter hoogte van De Reizende man sloot Hans nog aan, hijgend en wel.

 • [05-11-2017]Verslag ATB-A groep.

  Voor de ATBers was vandaag de eerste tocht voor het winterseizoen 2017-2018.

  De ATB A – groep vertrok vanmorgen met 8 personen voor de BikZandWals ATB tocht, een lengte van 51 km.

  Vanmorgen om 07.00 uur regende het nog z’n best, trouwens veelal van de nacht heeft het geregend.

 • [27-11-2016]Verslag ATB-A.
  De ATB A – groep vanmorgen met 5 personen, vertrokken om 08.30 uur voor Ster van de Schatberg tocht. Deze had een lengte van 52 km.

  We vertrokken onder een rustig tempo zodat iedereen lekker op temperatuur kon komen. In begin was het nog frisjes.

 • [20-11-2016]Verslag ATB-A.

  Na flink wat heen en weer geappt stonden er toch 4 dappere musketiers om half 10 bij de Djump. (Toon al om half 9). Jo, Marc, Toon en Hans. De  rest waren  verhinderd of het zijn watjes.Samen besloten om de Liesselse bossen en stuk Zand en Dennendijk te fietsen. Stond wel veel wind, maar verder droog. 

 • [13-11-2016]Verslag ATB-E

  Aan het vertrek met ,n miezerig weertje om via Vlierden naar de Bikkels waar we het nieuwe gedeelte even verkenden wat goed te doen was. Vandaar richting Berkendonk waar we de 3 technische stukjes bos nog even verkenden leuk voor Lucile zij was hier nog niet geweest.

 • [13-11-2016]Verslag ATB-A

  Opkomst was mager, reden gisteravond feestavond gehad ter afsluiting wegseizoen en het weer was ook al niet te best.

  Met 7 personen begonnen we aan de Herselse tocht, een lengte van 58 km. De tocht ging veelal over de ATB routes van Lierop en Mierlo.

  Na een paar kilometers gefietst te hebben in de Lieropse bossen kreeg Toon een tak in zijn derailleur.

 • [06-11-2016]Verslag ATB-A groep.

  Vandaag het winterseizoen van start. De ATB A –groep starten zondags om 08.30 uur, de ATB E – groep starten om 09.30 uur en de WZR start om 09.00 uur.Het bestuur hoopt hiermee dat ze alle rond 11.30 uur terug zijn voor de gezamenlijk koffie afsluiting.

 • [29-11-2015]Verslag ATB-E

  Vanmorgen zondag was het nat en vies weer ,maar omdat Harry de sleutel had was hij verplicht vond hij om toch maar te gaan.Alleen zat Harry te wachten en ja hoor daar kwam Walter aan, om met zijn tweeën de langere tocht te rijden met daarin vele natte stukken besloten we om te wachten op de E ploeg.Daar kwam Ad ,hij was net binnen begon het weer te regenen.

 • [22-11-2015] Verslag ATB-A.

  Koud, nat afgelopen nacht, toch 7 personen die het wilde proberen. Een tocht die eigenlijk teveel harde wegen bevat met hier en daar leuke stukken.

  De discussie van de vorige week werd opgevolgd door de richting van de tocht. Normaal toch andersom. Deze keer niet want thuis uitgebreid de route bestudeerd en dit was toch de goeie.

 • [15-11-2015] Verslag ATB- A

  Met 9 personen vertrokken we vanmorgen voor de BikZandWals tocht oftewel de mountainbike routes in De Bikkels, Zandbos en in de Walsbergse bossen.

  We konden mooi tegelijker tijd een inspectie doen of de route er goed bijlag.Helaas had het vannacht toch nog veel geregend, op verschillende plekken waar het water bleef staan.

 • [08-11-2015]Verslag ATB- A

  2de ATB tocht met weer een goede opkomst van 12 personen. Vandaag de Hel van Bamor, richting Bakel De Mortel.Vooraf werd verteld dat de ATB tocht van Aarle –Rixtel ook in de bossen van Bakel en De Mortel hun route hadden.

 • [01-11-2015]Verslag ATB-A.

  Mooi opkomst, 11 personen, voor de eerste ATB tocht op 1 november. Iedereen had er zin in, zeker met dit mooie herfst weer. De zon was volop aanwezig.De Kemkensberg tocht is een route waar we enkele keer een langer stuk op de verharde weg moesten afleggen.

 • Om 08.30 uur in de regen naar de Djump gefietst, met de gedachte "voor wie doe ik het eigenlijk" o.a. voor mezelf. Dus wachten..... hé daar komt een groene bosrakker aan die net zo gek is als ik. Gewacht tot 08.40 uur daarom gezamenlijk besloten om maar richting huis te gaan, de voorspeling was regen, regen en nog eens regen. De groene + bosrakker ging naar de over buren en ik richting huis, toch nog 6 km gefietst.

  Zo WinterZondagRacers 1 - 0 voor jullie -TB

 • [15.11.2014]Na een beetje uit de hand gelopen zaterdagtraining zat ik 's avonds met zere beentjes. De training o.l.v. Hans was zo gevarieerd en inspirerend dat ik vergeten was op tijd de rem erop te zetten. Gelukkig schonken de vrienden waar we 's avonds op bezoek waren een lekker rood wijntje.

 • Na een avondje feesten maar een tocht gemaakt rondom Deurne. In feite stond de ATB tocht Neerkant op de agenda. De groep, 7 personen, vertrok om 08.30 uur voor een tocht richting de ATB route van Helmond. Via een stukje van de Liesselse bossen en de verbindings route naar De Bikkels hebben we tot spoor

 • De opkomst was vandaag, mede door het mooie weer, weer erg groot. Waar we in voorgaande jaren al onder de indruk waren van een groepje van zes, kijken we tegenwoordig niet meer op van een groep van twintig personen. Ik vermijd hierbij met opzet het in de wielersport gangbare begrip “man”,

 • Vandaag met drie personen de tocht verreden Jac- Louis- Harry, een mooie tocht, vooral omdat hij andersom was als eerdere jaren. Dan zie je alles van een andere kant en dat is leuk .Het weer was goed al waaide het wel wat ,maar het was prima te doen. Gemiddelde lag op 28,2 dus keurig ons eigen gedragen, volgende keer met zo’n weer misschien meer deelnemers. -HV

 • [02.11.2014] Het eerste weekend van november, traditie getrouw begin mountainbike seizoen. Een grote opkomst was het niet, met 8 personen de LiesBikZand tocht gefietst. LiesBikZand wil zeggen de mountainbike

 • [02.11.2014] Met 14 mannen en 3 dames vertrokken de WZR om 09.30 uur voor de Hondsbergtocht. Het tempo lag al meteen te hoog voor alle deelnemers. Helaas moest 1 dame,

 • [01.11.2014] Op zaterdag 1 november 2014 vertrokken Marcel, Louis, Harry, Walter en Jac voor een rit onder ‘herfstachtige’ omstandigheden. Gedwongen door de zware weersomstandigheden

 • Verslag MTB:
  Op het programma van vandaag stonden de 3 lussen Aalsterhut, Grote heide en Heezerven. Maar omdat in begin van de week nogal wat geregend had, en met de ervaring van vorig jaar, zou het parcours behoorlijk nat en modderig zijn.

 • Vandaag met 14 personen aan de eerste MTB tocht van seizoen 2013-2014 begonnen. Op het programma stond de tocht in onze eigen gemeente Deurne de WalsBikZand, afgekort van Walsberg, Bikkels en Zandbos. Om 08.30 uur vertrokken we naar de Bikkels

Gedragscode ATB Gedragscode Race