Sponsoren

Leden login

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurneStrava_race.

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
5
6
8
12
13
15
16
17
19
20
22
23
24
26
27
29
30
TC `t Verzetje Deurne.
Filter
 • [08-01-2023]Verslag ATB A-groep

  De kop is eraf

  Deze zondag kregen we de Bakelse bossentocht (52 km atb) geserveerd. Enkele clubleden, die vrijdagmiddag toch niets anders te doen hadden, hadden de route al verkend en lieten dat via enkele berichten aan ons weten. Zo besloten zij om op twee plaatsen de route aan te passen, omdat het wel erg nat en drassig was.

 • [30-01-2022]Verslag ATB A-groep.

  Vandaag voor het laatst vertrokken vanaf Cratoscentrum. Minstens een herinnering wat bij blijft is dat we hier de afgelopen 6 jaar een voortreffelijk thuishonk hadden waar we o.a. vele uurtjes gezellig koffie met elkaar gedronken hebben. Onze dank gaat ook uit naar het bestuur van Cratoscentrum, altijd fijn met samengewerkt.

 • [23-01-2022]Verslag ATB-A groep.

  Vandaag een matige opkomst van 6 personen voor Piëlrundje Ysselsteyn, aangelegd en onderhouden door Toerclub Ysselsteyn. De lengte van deze tocht is 54 km.

  Iets na 08.30 vertrokken we met 5 personen, het 6de person was iets te laat en sloot aan op de Leembaan. Met een strak tempo fietsen we over diversen landweggetjes richting Ysselsteyn.

  Op de grens van Brabant en Limburg bij Defensiekanaal begon voor ons de officiële route van Piëlrundje.

 • [23-01-2022] WZR-groep.

  Vanmorgen was 1 lid iets voor 09.00 uur op de parkeerplaats bij Cratos om de route van de WZR te fietsen n.l. de Gebedo tocht, een lengte van 62 km.

  Veel personen verwachten hij niet maar helemaal niemand had hij ook niet gedacht.

 • [16-01-2022]Verslag ATB A+B groep.

  Sinds half december, i.v.m. coronamaatregelen, geen club tochten meer gefietst. Gelukkig vanaf vandaag konden we weer gezamenlijk op pad.

  Op het programma stond dat de ATB A – en E groep gezamenlijk de Schadijkse bossen ATB tocht doen fietsen. Jammer genoeg was het nog buiten verzamelen, een tegenvaller met deze koude ochtend.

 • [16-01-2022]Verslag ATB-F groep.

  F-groep vertrok vanaf de Cratos (buiten) om 9.30 in de veronderstelling mede clubleden te treffen, omdat er vanaf 15/1 weer in groepsverband gefietst mocht gaan worden.

  Echter, geen medeclubleden van de andere groepen getroffen.

 • [26-01-2020]Verslag ATB-A

  Goed ingepakt stonden vanmorgen 4 personen aan de start voor de Gemertse ATB tocht, een lengte van 60 km. Het zag er wel mooi uit maar het was wel frisjes.

  Om op de Gemertse ATB route te komen moesten we eerst bijna 15 km verharde weg trotseren. Gelukkig weinig wind en met een lekker tempo waren we binnen een half uur bij Nederheide waar we de ATB route oppakte.

 • [19-01-2020]Verslag ATB-A

  Vandaag een opkomst van 6 personen, goed ingepakt i.v.m. de nachtvorst, die om 08.30 uur vertrokken voor de Schadijkse bossen ATB tocht. Vooraf even afgesproken dat we met een rustig tempo richting Schadijkse bossen zouden fietsen. Eenmaal op de route kon ieder zijn eigen tempo aanhouden met de zorg dat de laatste nooit alleen was.

 • [12-01-2020]Verslag ATB-A

  Vandaag met een mooi groepje van 6 personen voor de ATB tocht Gulberg – Geldrop. Nou ja, de naam Geldrop kun je er vanaf laten. Afgelopen vrijdag met voor fietsen van deze tocht hadden de voorrijders besloten om meer paden door het Mierlo ‘s bos te zoeken en Geldrop rechts te laten liggen.

 • [04-01-202]Verslag ATB-A

  Met 4 personen vertrokken ze om 08.30 uur voor de Haradi tocht, een lengte van 51 km. Het weer was somber maar droog.

  Via de bestaande Bikkels route tot achter bij het viaduct, ter hoogte van Brouwhuis crematorium, om aan de andere kant van de provinciale weg weer richting Ommel te fietsen.

  Om zo later de route te nemen door de Oostappense bossen.

 • [27-01-2019]Verslag ATB-A

  Vanmorgen om 08.30 uur regen en de voorspelling op Buienradar was niet veel goeds. Toch waren er weer drie gekken die maande weg te moeten.

  We stonden klaar om de Herselse tocht te gaan fietsen, eerst de regenjas aandoen. Helaas Toon had deze niet bij. Zonder regenjas ga ik niet fietsen, zei Toon.

  Dan fietsen we eerst langs jou en gaan dan de Herselse tocht fietsen, zei Huub.

 • [20-01-2019]Verslag ATB-A.

  Vandaag de BakMilWals ATB tocht oftewel  de afkortingen van; Bakel-Milheeze-Walsberg.

  Deze tocht, een lengte van 49 km, voerde ons door de bossen bij Rijtven, langs Berkendonk om zo richting Bakel te gaan. Het bosgebied langs de Gemertseweg is een mooi heuvelachtig gebied, hier kun je je hartslag wel omhoog krijgen met diverse kleine bultjes, die af en toe behoorlijk stijl waren.

 • [13-01-2019]Verslag ATB-A

  Volgens Buienradar zou het vanmorgen tot ongeveer 09.30 uur regen en nadien nog enkele buien.

  Geen weer om te gaan mountainbike, even Harry melden dat we niet gaan.

  Rond 09.00 uur stond Jeffrey aan de voordeur, “ga jij niet fietsen” het regent niet meer. Ben al bij Cratos geweest en er was niemand te zien.

 • [06-01-2019]Verslag ATB-A

  Vandaag met 5 personen die om 08.30 uur vertrokken voor de Venrayse Parken tocht, een lengte van 59 km.

  In een rustig tempo fietsen we richting Griendtsveen om vervolgens richting Ysselsteyn aan te houden.

 • [06-01-2019]Verslag WZR

  Vandaag Ossen tocht de opkomst was goed 7 man. Iedereen had goede voornemens in het nieuwe jaar. We vertrokken in een rustig tempo zodat we allemaal lekker konden bijkletsen.

  We hadden de wind schuin van voren daarom bleven we het rustig aan doen .

 • [28-01-2018]Verslag ATB-A+E

  De A – groep vandaag de Kemkensberg tocht, een lengte van 48 km. Met 5 personen vertrokken we via verharde wegen, om de  Zeilberg heen, naar de Walsbergse bossen. De heren van TWC De Wekkers hadden de route mooi zuiver gemaakt, vrij van takken, bladeren en boom resten.

 • [21-01-2018]Verslag ATB-A

  Vandaag de A – groep een rustige opkomst, we wilden met 3 personen vertrekken toen plots Hans aan kwam en met ons mee wilde fietsen.

  Vooraf even de route door genomen i.v.m. de storm schade van afgelopen donderdag. Er lagen verschillende omgewaaide bomen over de routes. Diversen konden we fietsend omzeilen door een lus via de bosrand en andere moesten we de fiets erover heen dragen. 

 • [21-01-2018]Verslag ATB-E

  Klunen en haasje over na storm, vandaag met 3 personen voor de E -  groep. 

  Vertrokken richting Bikkels, onderweg voorbij houthandel Fransen lag er een auto in de sloot.

  Deze zag er niet goed uit, politie was al aanwezig. De ongelukkige was een jonge vrouw die stond te jammeren had net nieuwe banden gemonteerd helaas het was te glad.

 • [14-01-2018]Verslag ATB-A+E


  De A – groep vandaag een van de langste ATB tocht van deze winter, de Peelparel tocht van 62 km.

  Vandaag gelukkig een betere opkomst vergeleken met de laatste weken, met 6 personen vertrokken we om 08.30 uur.

  Helaas moest Harry na 4 kilometer de strijd staken, een dikke tak kwam tussen zijn derailleur terecht en deze brak af. Steppend keerde hij huiswaarts.

 • [07-01-2018]Verslag ATB-A

  De A – groep vandaag met 4 personen naar “Het dak van Brabant” geweest of te wel de Gulberg – Gelderop ATB tocht.Met een lekker tempo naar De Bikkels waar we een klein gedeelte van de mountainbike route volgden. Vandaar uit naar Bedrijventerrein Zuid - Oost Brabant om vervolgens langs Zuid Willemsvaart en Eindhovens Kanaal bij de Gulberg uit te komen.

 • [07-01-2018]Verslag ATB-E

  Bij Cratos vrienden aan vertrek met 2  dames en 5 heren.Gezamenlijk besloten we de fiets niet te bevuilen van wegens afgelopen clinic toen al een poetsbeurt gegeven. Alleen Lucile was vergeten ketting te smeren Deze piepte als nest jonge muizen, Ad bood haar aan om bij hem thuis de ketting 'n smeer beurt je te geven.

 • [07-01-2018]Verslag WZR.

  We zullen het jaar maar goed inzetten dacht men. Met de WZR - groep mee lekker op de weg en het was droog.

  Met 62 km voor de boeg gingen we met 4 man op weg, het was werken windkracht 4 en maar 1 graad boven nul .

 • [06-01-2018]ATB verslag.

  Vandaag was het dan zover. Bij afgesproken verzamelplek richting Liessel vertrokken.

  We waren met 3 dames en 9 heren die zich voor deze clinic hadden opgegeven.

  Daar aangekomen was John al aanwezig hij was goed op tijd en een beetje zenuwachtig, dit zou voor hem eerste keer zijn dat hij op een ATB zou rijden.

 • [29-01-2017]Verslag ATB-A

  Met 5 personen vertrokken we iets na 08.30 uur met een klein regen buitje, later werd het droog en nadien geen regen meer gehad.

  Door de regenval van de afgelopen uren was het op verschillende plekken werken. Vorst zat nog in de groen en door de regenval was boven laag wat ontdooit en modderig geworden.

 • [22-01-2017] Verslag ATB-A

  Vandaan voor het eerst vertrek vanaf Cratoscentrum, 08.30 uur 3 personen aanwezig. We vroegen ons af hoeveel staat er nu te wachten bij de Djump. Gelukkig niemand, waarschijnlijk vonden de meeste het te koud. Gevoelstemperatuur was lager dan de -/- 6 die aangegeven werd.

 • [15-01-2017]Verslag ATB-A

  De A – groep vandaag de Simonshoekse bossen tocht, voordat we vertrokken gaf Toon aan de tocht wat aan te passen.

  Hij had afgelopen vrijdag de nieuwe mountainbike route in Simonshoekse bossen gefietst, deze is pas nieuw.

 • [15-01-2017]Verslag ATB-E

  Deze groep had vandaag de Biklie tocht, een lengte van 35 km, op het menu staan. Via de App werd er afzeggingen gedaan maar ’n paar wilde wel.

  Om wat meer mensen te motiveren zetten Ad een mooi gedicht op de App.

 • [08-01-2017]Verslag ATB-A 

  De eerste ATB tocht van 2017 met een magere opkomst. De redenen kan divers zijn, o.a. had het gisterenochtend wat gesneeuwd en geijzeld. De wegen waren niet overal goed zuiver en begaanbaar.De meeste zullen wel uit veiligheidsoverweging thuis zijn gebleven.

 • [31-01-2016]Verslag ATB-A

  De ATB A – groep had vandaag eigenlijk de tocht Gulberg – Mierlo op programma staan. De afgelopen dagen met het regenweer hadden de meeste het vermoeden dat dit een zware natte tocht zou zijn.

 • [24-01-2016]Verslag ATB-A

  Vandaag de HarAdi tocht i.p.v. Defensie kanaal tocht. Een gedeelte van de Defensie kanaal tocht is verboden gebied voor fietsers, dit ter hoogte van natuurgebied De Bult achter in de Walsberg. Hiervoor hebben we nog geen alternatieven gevonden. Met 6 personen vertrokken we ruim na 08.30 uur dit omdat we Hans nog verwachten.

 • [21-01-2016]Verslag ATB-E

  Vandaag met 2 personen vertrokken Ad en Tiny het weer zat vanmorgen niet echt mee het miezerde nogal. Wij besloten samen naar Helmond te gaan om dat daar de bossen het droogste er bij zouden liggen.Via Beuken straat voorlangs Oskomera over de weg naar de Bikkels.

 • [17-01-2016] Verslag ATB-A

  ATB  A – groep vandaag met 7 personen die het aandurfde om de Ballonzuil tocht te fietsen. Op de verharde weg was het opletten, verschillende plekken met sneeuw en/of bevroren wegdek.De paden in de open natuur waren zwaarder dan de paden in de bossen. De bevroren ondergrond met hun begroeiingen was het behoorlijk aanpoten.

 • [10-01-2016]Verslag ATB-E

  Zondag met 7 personen  de Stippelberg route gereden.In eerste instantie stond vandaag de Astenom tocht gepland maar doordat er in Asten een georganiseerde mountainbike toertocht gehouden werd fietsten wij de ander kant maar op.

 • [03-01-2016]Verslag ATB-E

  Om 09.45 uur, inmiddels met 8 mannen en 2 dames, vertrokken we voor de Gulberg tocht. Adri vroeg of we na de Gulberg de mountainbike route van Mierlo gedeeltelijk volgen en via de Strabrechtseheide weer richting huiswaarts.Dit was een goed idee, zou hadden we minder verharde weg. Bij de Zuid-Willemsvaart wilde toch enkele bikers de heuveltjes daar pakken. De rest volgden de route verder naar de Gulberg.

 • [03-01-2016]Verslag ATB-A

  We zaten al zeker 5 minuten binnen in De Djump voordat wij tot de ontdekking kwamen dat er een ruit ingeslagen was. Buiten lag een straatsteen en binnen het grootste deel van het kapot geslagen glas.Het gat was maar klein maar toch even controleren of er iemand binnen was geweest. Niets te zien.Het bestuur van de lopersgroep op de hoogte gebracht, deze zouden het verder afwerken.

 • Vanmorgen met 4 personen vertrokken tegen 09.00 uur voor de Gulberg tocht. Walter had zijn nieuwe mountainbike bij maar hij hoepelde. Dit lag aan de buitenbanden die niet goed op de velg lagen. Banden slap gelaten en opnieuw opgepompt maar het euvel was niet opgelost.

 • Tiny vertegenwoordigde de E-groep vandaag. René zag het niet zitten om met mijn kwetsbare racefiets door de zoute prut te rijden. Na meer dan een jaar had hij zijn ATB nog eens van de haken gehaald. Met zijn tweeën naar het vernieuwde traject bij Helmond gereden.

 • Om 9.30 uur bij het vertrek van enkele wandelaars, kregen we te horen dat fietsen gekken werk was. Inderdaad waren de binnen wegen glad. De en weersvoorspeller gaf regen aan en de andere niet. Dus niet de Veghel in lijn gaan fietsen. Gaat het niet zoals het moet,

 • [11.01.2015] Stoere Henk had zaterdag al laten weten: wat er ook gebeurt, ik fiets. Dat lieten acht andere heren niet op zich zitten en zo waren we dus met negen man sterk. Een stevige wind (windkracht 5) blies ons naar het oosten. Jos en Henk namen de kop en waren zo verstandig

 • [11.01.2015] De E-groep was vanmorgen klein. Alleen Roland en ik waren er met de ATB. De WZR-groep was daar in tegen met liefst 9 personen aanwezig. Dat zijn veel minpunten voor degene die er niet waren. Roland en Ad hebben een fijn ritje gemaakt van 35 km.

 • [11.01.2015] Vanmorgen 4 man in de Djump Toon, Huub, Marc en Hans. We hadden al gauw genoeg besloten om niet naar Asten te gaan, want daar was het te nat. Dat hebben we geweten. Toon stuurde ons langs het kanaal richting Helenaveen redelijk nat. Van daaruit

 • [04.01.2015] De ATB E-groep vandaag met 5 mannen en 1 vrouw op stap. Tiny was vandaag met mijn nieuwe ATB Superfly van Trek op pad gegaan. Het was wel even wennen met een recht stuur. Voorheen had Tiny een gebogen Scandinavisch stuur en zat hij voor 85%

 • [04.01.2015] Vandaag met 8 man op stap geweest, iets na 08.30 uur vertrokken we voor de Haradi tocht. Deze tocht is een paar jaar geleden gemaakt door Harry en Adri.

  Helemaal kende die twee de tocht niet uit hun hoofd of konden de GPS niet volgen. We vertrokken de verkeerde kant op,

 • [04.01.2015] Het was een mooie opkomst deze zondag 10 pers. De temperatuur lag rond de nul. Dat hadden er sommigen al gemerkt door een slippertje gemaakt te hebben. Rustig vertrokken en in de bochten was het opletten geblazen. Maar na 7 km al lek Robert had de pech om de eerst te zijn dit jaar.

 • Het was vanochtend al vroeg druk op De Djump, de AV – LGD had een wandeltocht georganiseerd. Vele wandelaars waren al vroeg uit de veren om diversen afstanden te gaan wandelen.

  Met 8 personen begonnen we om 08.30 uur aan de vervangende tocht van vandaag.

 • Het leek vrij koud te worden, maar dat viel deze morgen erg mee. Tussen de drie en zes graden. Mooi droog weer en regelmatig zon. Een zwak briesje vanuit het westen. Met 6 personen waren om half tien present. Sommige mensen van de Lopersgroep dachten dat de ATB'ers na een uurtje al weer terugkwamen! Maar dat was dus niet zo: dit waren de WinterZondagRacers.

 • De winter wil maar niet op gang komen, maar de "WinterZondagRacers" des te meer! Er wordt de laatste weken gefietst alsof het al volop lente is. Vandaag leidde kapitein Henk zijn mannen richting Griendtsveen,

 • Met 9 personen vertrokken we, om 08.30 uur, richting Horst om daar de vaste MTB route de Schaak te fietsen. Hans voorop, die leidde ons over zandwegen tot het Leegveld. Deze zandwegen waren niet al te best en vergde al het nodige.

 • Vanmorgen (12-01-2014) in De Djump met 11 personen bij elkaar gekomen, klaar voor vertrek. Helaas moest René afhaken omdat deze problemen had met zijn remmen. Met een lekker tempo naar Asten gefietst, 8 km.

 • Vanmorgen om half 10 stonden ze er weer de WinterZondagRacers. Het waren er 5 plus een met een rare fiets met dikke banden, hij verwachte zeker slechte weg!! Bij min 1 vertrokken we richting het oosten Griendtsveen naar America,

 • Vandaag stond dé "Adritocht" op het programma. Ondanks de natte omstandigheden een mooie opkomst van 12 vermetele die het aandurfden hun fietsen door de modder te ploegen.

 • Eerste rit van de winter-zondagracers van het jaar.

  We gingen om half 10 op pad richting het dak van Brabant, over Vlierden - Helmond - Lierop - Mierlo naar die berg.

 • Adri, onze bos Kapitein, had gisteren de route al verkend. Omdat de afgelopen dagen geregend had, heeft Adri de route wat aangepast om de natste stukken eruit te laten.

 • Vanmorgen half tien stonden 5 personen klaar voor een "winterzondagwegrit". Zoals vaak de laatste tijd, had het 's nachts toch weer even licht geregend, waardoor de wegen erg vies waren geworden.

 • 2de Kerstdag voor vele een mogelijkheid om de extra calorieën er af te fietsen van hetgene wat ze 1ste kerstdag hebben genuttigd. Ad had de route wat aangepast

Gedragscode ATB Gedragscode Race